Port Levy House Update

Final designs have now been polished, we’re looking forward to getting planning approval and starting the build on this home situated on a rural block with views out to Port Levy Harbour.

Our client’s brief for a secluded rural cottage was simply to be off the grid and sustainable. From this we developed a design with a series of raised platforms, rooms and decks, perched above a wild unglazed meadow. Visual inspiration for the design has been taken from the farming vernacular, with repetitive roof forms also acknowledging the shape of the hillsides on both sides of the valley.

The modular structure lends itself to prefabrication, and with the land situated on a large rural block positioned between two ridges on Banks Peninsula, should make for ease of delivery.

Love this design? To discuss getting your own creation contact Tim here »

Grafton Street Housing

The lack of affordable housing is prominently featured in the media at the moment, so it was great to have a client approach us to create a design for them.

Grafton Street Housing is a medium density, affordable housing development in Waltham for NZ Mainco. Work on the multi-residential design is in progress in the studio at the moment. The challenge has been to achieve an intimate sense of scale and community with very tight site constraints. Colour and detail on the stand-alone units link the buildings to the villas and cottages in the neighbourhood.

To discuss your own multi-residential or affordable housing requirements contact Tim here »

Taylor’s Mistake Update October 2016

Everyone is very excited that building is about to start on site this month for the Taylor’s Mistake House. It will be a busy summer!

The concept for this home is to support simple and flexible living. Perched on a ledge above Taylor’s Mistake Bay, the house’s structure has evolved into a collection of elegant objects. These three vessels are grouped artfully together to create an afternoon courtyard that maximise beach views and sun.

Inspired to create your own beachside residence? Contact Tim to discuss your requirements here »

 

Private Cellar and Cinema

Here’s one from our archives. A private entertainment facility on the outskirts of Martinborough, built in 2006. Featuring a cellar with recycled brick vaults and a cinema with leather wall panels, contrasted against a plastered interior with recycled timber posts and beams. The exterior is concrete blockwork construction with stone cladding. Thanks to Justin Wright and Earl Rutherford who worked on this project.

Seeking New Projects for 2016

 

Titahi Bay House, Porirua, Wellington  outdoor living space  NZIA Local Award for Architecture  photographer Simon Devitt

Titahi Bay House, Porirua, Wellington outdoor living space NZIA Local Award for Architecture photographer Simon Devitt

Are you considering a new commercial or residential build in 2016? Our studio collaborates with clients who prefer engaging architecture that enriches cultural and physical space and enhances people’s lives.

We have worked on solutions from small baches and cribs to multi-housing and large business projects.

Referrals would be greatly appreciated so please spread the word or contact us directly to discuss your plans.

Contact us »