Posts

Taylors Mistake Home

With a concept to support simple and flexible living, the design for this house, perched on a ledge above Taylors Mistake Bay has evolved into a collection of elegant objects. These three vessels are grouped artfully together to create an afternoon courtyard that maximise beach views and sun. Construction will commence in early 2016.

Work in Progress: Taylor’s Mistake House

Taylors Mistake

A sneak preview. A vessel ‘beached’ on a ledge above Taylor’s Mistake Bay. A twin timber hull, boards cladding both roof and walls. A small interior courtyard. Carefully detailed cabinetry the contents of the vessel. These are some of the ideas contained in this new house at Taylor’s Mistake.

It is a closed-form design, where plan, section and detail use a language of containment. Materials are expressed as wholes, not as parts.